Reb’s kitchen: láskyplné košíčky s tvarohovým krémom ♥ valentínska giveaway ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKeď mi z Bonami prišiel tento šikovný valček, ktorý do cesta vytlačí milý odkaz, vedela som, že na prípravu valentínskej dobroty bude ako stvorený. A keďže recept na skvelé opečiatkované keksíky tu už dávno mám, musela som vymyslieť niečo nové. V chladničke som mala okrem tvarohu a výborného limetkového krému ešte zopár jahôd a asi pol krabičky čučoriedok, tak mi napadlo, že by som mohla pripraviť malé tartaletky, na ktorých sa bude vynímať srdiečko s nápisom love. Nakoniec som sa rozhodla pre kakaové cesto, ktoré výborne dopĺňa tú sviežu chuť tvarohového krému. Aj keď sa to možno nezdá, tieto košíčky nie sú vôbec náročné na prípravu a výsledkom určite ohúrite každého, komu sa ujde. No nebudem vás odsudzovať ani keď si ich necháte všetky pre seba, pretože sú naozaj vynikajúce :D A ak sa tento valček náhodou zaujal, čítajte pozorne ďalej, pretože jeden som vylobovala aj pre vás! No aká som? ♥   OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPOTREBUJEME (na 1 dávku, z ktorej vyjde asi 6 stredne veľkých košíčkov a 20 keksíkov) :
♥ 200g hladkej múky (výborná je aj špaldová)
♥ 25g kvalitného kakaa
♥ 80g cukru (môže byť obyčajný/trstinový/kokosový/aký len chcete)
♥ 125g masla
♥ 1 menšie vajce
♥ štipku soli

na náplň:
♥ 
250g jemného tvarohu
♥ šťavu z polovice citróna alebo limetky
♥ práškový cukor podľa chuti (ja som dala asi 3 lyžice)
♥ citrónový alebo limetkový curd (dá sa nahradiť aj nejakým kyslejším džemom)
♥ čerstvé ovocie
♥ malé pusinky                                                                                                OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPOSTUP:
Múku zmiešame s kakaom, cukrom a štipkou soli, pridáme mäkké maslo (vyberte ho z chladničky o niečo skôr, aby malo izbovú teplotu), vajce a ručne (alebo pomocou šikovného robota) vypracujeme kompaktné cesto. To necháme aspoň polhodinu (no pokojne aj cez noc) odpočívať, potom ho vyvaľkáme (nie úplne na tenko), valček so vzorom jemne poprášime múkou a prejdeme ním po pripravenom ceste. Snažíme sa naň rovnomerne tlačiť aby bol výsledný vzor pekný a výrazný. Potom povykrajujeme približne 20 keksíkov (ja som sa snažila napasovať ich tak, aby som mala slovo love v strede srdiečka), ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Keksíky pečieme v závislosti od ich veľkosti a hrúbky asi 5-8 minút na 170 stupňov.

Zvyšok cesta opäť vyvaľkáme a vyplníme ním formičky na košíčky, na dne cesto popicháme vidličkou, prikyjeme kúskom papiera na pečenie, zaťažíme (strukovinami alebo nejakou menšou formičkou) a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 10 minút. Upečené košíčky vyberieme z formičiek a necháme ich vychladnúť.

Medzitým si pripravíme náplň. Na tú iba jednoducho zmiešame tvaroh s citrónovou alebo limetkovou šťavou a osladíme podľa chuti. Dno vychladnutých košíčkov najskôr potrieme lyžičkou citrónového alebo limetkového krému. Môžete si ho pripraviť podľa tohto receptu, no ja som bola tentokrát extra lenivá a v Tescu som medzi tými Finest produktami objavila už hotový (a musím povedať, že výýýborný) limetkový curd! Prípadne ho nahraďte nejakým kyslejším džemom. Potom košíčky naplňte tvarohovým krémom, ozdobte ovocím, láskyplnými keksíkmi, pusinkami a výborný dezert je na svete!

Najlepšie chutí aspoň pár hodín odležaný v chladničke. Dobrú chuť, vážení!                 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sľúbila som valentínsku súťaž a tu ju máme! ♥ ♥ ♥

Jeden s vás môže vyhrať tento šikovný valček s troma vymeniteľnými vzormi z Bonami. Okrem láskyplného made with love motívu, ktorý som použila v tomto recepte tam nájdete aj secret recipe  či nabádanie bite me. Myslím, že aj tie najobyčajnejšie keksíky povýši malý vytlačený odkaz na nový level #apřitomtakováblbost :D

Tak čo? Chcete ho? Ak áno, stačí:
1. lajkovať Fresshion na fejsbúku
2. dolu do komentára napísať čo vám naposledy urobilo radosť (alebo čím ste vy urobili radosť) + nezabudnite pripojiť svoj mejl, nech vás viem kontaktovať!
3. a ak si chcete zdvojnásobiť šancu na výhru, verejne zdieľajte túto fotku.
4. presne o týždeň 17.2. vyžrebujem spomedzi komentárov tu na blogu a zdieľaní na FB jedného šťastlivca, ktorý sa môže tešiť na tento parádny valček!

Držím vám palceee!                                                               OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAvalček s vymeniteľnými motívmi Bonami / formičky na košíčky (s vyberateľným dnom) – Tchibo

Čo hovoríte na košíčky? Zbiehajú sa vám sliny? Vyskúšate ich?

P.s: Ak náhodou nestíhate alebo sa vám nechce piecť, vyskúšajte tieto nepečené Oreo tartaletky!

Keď sa do tohto (alebo do akéhokoľvek iného z mojich receptov) pustíte, nezabudnite heštegovať #rebskitchen a #fresshionbakes, nech vidím ako ste sa s ním popasovali. Dobrú chuť!

                

16 thoughts on “Reb’s kitchen: láskyplné košíčky s tvarohovým krémom ♥ valentínska giveaway ♥

  1. Väčšinou robím radosť koláčikmi ja lebo málo čo zjem tak aspoň rozdám. Samozrejme ja sa poteším každému daru v podobe koláčika od niekoho iného. Takže k môjmu šťastiu v podobe valčeka a štastiu iných chýba už len tento super duper extra úžasný valček :)

    Like

  2. Naposledy som urobila radosť kamoške, keď som jej upiekla koláč taký vlastný vymyslený, ale neskutočne jej chutil. Ona si dáva pozor na líniu, ale ešte nikdy som nevidela že by zjedla toľko koláčov ako vtedy, proste tlačila do seba jeden za druhým 😀 bola radosť sa na ňu dívať ako sa zalizuje 😀

    Like

  3. Ja osobne mám väčšiu radosť, ked vidím blízkych tešiť sa z niečoho, hlavne z toho, v čom mám prsty ja :P napríklad včera, som upiekla pre priateľa mandľovo banánové srdiečka z lásky trošku v predstihu pred Valentínom :P, ale ten moc neoslavujeme takže si ho snažíme spraviť každý deň a zožali mimoriadny úspech z čoho som mala nesmiernu radosť :) a dokonca boli zdravé a bez výčitiek ! :)

    Like

  4. Ani neviem co mi naposledy urobilo radosť. A ba, viem, dnes som dostala poslednú známku a mam doskuskovane! A večer si idem pripraviť cesto na quiche, ktorý zajtra dopečiem. Keďže Valentín je v týždni, a ja ani priateľ asi nebudeme mat veľa času na prípravy s tým súvisiace, tak si ho urobíme zajtra (v sobotu) a ja tak môžem pripraviť peknú ľahkú večeru, otvoriť si vínko atď. 😊 urobí mi veľkú radosť to, že ho celý zje a ze si venujeme navzájom vzácny čas. kvitko.horny@gmail.com

    Like

  5. Včera som mala obrovskú radosť, keď sa mi podaril upiecť môj prvý kváskový chlebík a kaiserky :) a tešili sa aj moji blízky …inak milujem maličkosti a poteším sa naozaj čomukoľvek ak je to darované zo srdca pre radosť
    email: erika.s@centrum.sk

    Like

  6. Naposledy som urobila radosť mojej Zuzičke swapom, ktorý si vždy posielame na narodeniny a meniny, keďže sme od seba nemálo kilometrov. Vždy sa snažíme tú druhú prekvapiť a darí sa nám to :)

    Like

  7. Mne nedávno urobila radosť taká možno banalitka, ale príjemná. Samozrejme, zasa som si nevzala v supermarkete vozík, tak s plnými rukami vrecúšok mrazenej zeleniny a hranoliek, som sa rozbehla k pokladni a pri každej otvorenej dlhá rada. Tak som sa zaradila a zrazu sa ku mne otočila pani s plnším vozíkom a bez mihnutia oka ma poslala sama od seba pred seba do rady. Zaskočená som jej pekne poďakovala a pomyslela si, že dobrosrdečnosť fakt existuje. :)

    Like

  8. Mne naposledy urobil radosť môj drahý, keď po dlhšom čase ukuchtil nejakú tú jeho špecialitku :D síce doma varí stále on ale málokedy experimentuje (pritom mu to ide a tvrdí, že ho to aj baví)…. o to viac sa však z toho teším, keď ho chytí tá “správna slina” a urobím takéto malé prekvapenie ;) sabova24 (zavináč) gmail (bodka) com

    Like

  9. Naposledy som spravila radosť svojej Maminke s jednoduchým pudingom s piškótkami, keď prišla domov po náročnom dni domov 😊 Tá radosť 😊

    Like

Napíš komentár