REB´S KITCHEN: silvestrovské chuťovky

12

 Ahojte! Viem, že je to úplne na poslednú chvíľu, ale ak ešte náhodou neviete aké dobroty pripraviť na zajtrajšiu silvestrovskú párty, prinášam dva jednoduché a efektné tipy na chutné jednohubky. Zajtra ráno ešte stihnete nakúpiť všetky potrebné ingrediencie, nech sa môžete večer blysnúť týmito skvelými chuťovkami. Prvý recept zapadá do môjho avokádového obdobia. Urobte si výbornú nátierku, ktorú môžete doplniť a dozdobiť podľa chuti a podľa toho čo nájdete v chladničke.

Toastíky s avokádovou nátierkou

POTREBUJEME:
na nátierku
♥ 1 zrelé avokádo
♥ trochu citrónovej šťavy
♥ štipku soli a čierneho korenia
na podávanie
♥ chrumkavé toasty (ja som použila celozrnné racio toasty)
♥ zväzok reďkoviek
♥ pár cherry paradajok
♥ pár koliesok uhorky
♥ hrsť rukoly (alebo iného šalátu)
♥ jedno vajce
♥ olivový olej na pokvapkanie

16

POSTUP:
Avokádo ošúpeme, odstránime z neho kôstku, pár plátkov si odložíme bokom a ostatné roztlačíme v miske vidličkou. Ochutíme trochou citrónovej šťavy, korením a soľou podľa chuti. Toastíky rozrežeme na polovicu, natrieme nátierkou a ozdobíme zeleninou či vajíčkom. Na pár toastov dáme namiesto nátierky celé kúsky avokáda, ktoré sme si na začiatku odložili. Nakoniec dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Fantázii sa medze nekladú.

14

Druhá kombinácia je trošku nevšednejšia. ale verte mi, že kozí syr chutí v kombinácii so slanými krekrami, čerstvým ovocím a medom naozaj úžasne. Vyskúšajte to a uvidíte!

4

Chuťovky s kozím syrom

POTREBUEME:
♥ 1 balíček slaných krekrov (ja som použila syrové raciolky)
♥ 200g krémového kozieho syra
♥ 150g drobného ovocia – ku koziemu syru sa výborne hodia maliny/černice alebo zrelé hrušky (prípadne môžme ovocie nahradiť vlašskými orechmi)
♥ trochu medu na pokvapkanie

3

POSTUP:
Z kozieho syra vytvarujeme pomocou dvoch malých lyžičiek hrudky, ktoré umiestnime na raciolky. Na syr naaranžujeme ovocie alebo orechy, celé to pokvapkáme trochou medu a môžme podávať!

2

Navnadila som vás? Dali by ste si tieto dobroty? A čo chutné chystáte na zajtra vy?

P.S: Čo zatiaľ hovoríte na novú doménu&dizajn?

               

3 thoughts on “REB´S KITCHEN: silvestrovské chuťovky

Napíš komentár