un jour à Paris II.

Konečne prichádzam s ďalším parížskym dobrodružstvom (prvú časť nájdete tu). Musím to všetko rýchlo spísať, kým si ešte pamätám kde všade sme vlastne boli. Tak teda druhý deň nášho výletu sme sa najskôr vydali na príjemnú prechádzku po stopách Vincenta van Gogha do malebnej dedinky Auvers sur Oise, ktorá určite stojí za návštevu. Je v nej tento krásny kostol, radnicapolia, ktoré Vincent často maľoval a okrem toho veľa farebných domčekov s pastelovými okenicami a (skoro) všetko obrastené brečtanom (aj Vincentov a Theov hrob). Našli sme tam jednu veľmi príjemnú pekárničku a kaviareň, v ktorej sme si dali lahodné crêpes au sucre et au citron. Po tomto chutnom obede sme sa vydali naspäť do Paríža. Vystúpili sme v štvrti Saint-Denis, kde som bola úplne prvý krát, no musím povedať, že katedrála, ktorá sa tam nachádza ma oslovila oveľa viac ako Notre Dame (radím vám pripísať si ju na zoznam parížskych must-see)! Zo Saint Denis sme už zamierili do centra, kde sme mali naplánované Rodin-ovo múzeum, ktoré je hneď vedľa Invalidovne. Bola to moja premiérová návšteva a zostala som po nej rovnako príjemne očarená ako po Saint-Denis! Naozaj krásne priestory, skvelé sochy a úžasná záhrada, takže ak budete mať možnosť, určite sa tam zastavte! Všetky umelecké zážitky toho dňa sme potom vstrebávali počas prechádzky popri Seine. Došli sme až k Notre Dame, odkiaľ sme sa metrom odviezli na Champs-Elyseées, kde som už po tme obdivovala všetky tie nádherné výklady u Vuittona, Gucciho či Diora… A čerešničkou za nabitým dňom bola nočná plavba po Seine s trblietajúcou Eiffelovkou. Ach, hneď by som sa vrátila späť…
jacketChoies / jeans-Abercrombie&Fitch / shirt-Romwe / sweater, shoes-H&M / bag-Longchamp
Ozaj! Zabudla som sa vyjadriť k outfitu. Keďže ráno bolo celkom chladno, trošku som si ho navrstvila. Na pruhovanú blúzku som si obliekla béžový asymetrický sveter a naňho ešte ružovú bundičku, o ktorej som písala minule. K tomu už iba ultrapohodlné džínsy, objemnú kabelku a turistický outfit bol na svete!
Čo na výletoch nosíte vy? 
P.s: Ešte pár dní súťažíme!


facebook / instagram / kapkejky

15 thoughts on “un jour à Paris II.

  1. To je nádhera! Asi si vážně vytáhnu nějaký pěkný zápisníček a začnu podle tvých článků plánovat výlet do Francie. Podívat se tak je můj velký sen :) A tvůj outfit je také perfektní!

    Like

Napíš komentár