Reb’s kitchen | Christmas edition: Homemade Oreo

Vyskúšať  upiecť domáce Oreo sušienky som plánovala už dlho-predlho. Po večeroch som gúglila recepty, ukladala si ich do záložiek (kde ich mám stále asi trilión), hľadala ten najlepší, až som si ho nakoniec musela nakombinovať podľa seba. Ale podarilo sa a vznikli naozaj výborné keksíky z poctivých surovín. Preto nečakajte žiadnu diétu. Do týchto Oreo sušienok totiž musí ísť naozajstné maslo, čo najkvalitnejšie kakao, prvá vanilka a cukor. Veď Vianoce chutia najkrajšie (a najsladšie!) so SweetFamily. A preto som tieto keksíky tematicky opečiatkovala snehovými vločkami a sobíkmi. No nie sú rozkošné? Mimochodom, všímate si tú krásnu modrú misu? O podobnej som snívala, až kým moje predstavy nezhmotnila značka Mason Cash, ktorú som objavila na Bonami a najradšej by som od nej mala každý jeden kúsok (a nafukovaciu kuchyňu k tomu, prosím). K objednávke som prihodila aj pruhovanú utierku (ktorá bola v sete s ďalšími dvoma) a v balíčku som si našla aj prekvapko. Krásne menovky na darčeky, ktoré som hneď využila. Takýto balíček vlastnoručne a s láskou upečených sušienok je aj skvelý tip na darček, nemyslíte? Ale nebudem sa vám čudovať ani keď ich všetky zjete ešte predtým ako sa s nimi podelíte. Sú totiž výborné! A ten vanilkový maslový krém odľahčený a zjemnený cream cheese-om je náramná dobrota. Stačí už iba vytasiť zástery a pustiť sa do pečenia. POTREBUJEME:
Na cesto:
♥ 100g masla
♥ 1 hrnček hladkej múky
♥ ½ hrnčeka SweetFamily kryštálového cukru
♥ ½ hrnčeka kvalitného kakaa (čím viac % tým lepšie)
♥ 1 vajce
♥ 1 čl prášku do pečiva (ja používam ten s vínnym kameňom)
♥ ½ čl soli

Na náplň:
♥ 50g masla
♥ 100g krémového syra
♥ 2 pl smotany na šľahanie
♥ 1 hrnček SweetFamily práškového cukru (podľa chuti môžete ubrať/pridať)
♥ ½ vanilkového lusku (osvedčil sa mi tento)                                             POSTUP:
Do vyšľahaného masla s cukrom pridáme vajce, štipku soli a ručne zapracujeme múku s kakaom a práškom do pečiva. Vznikne nám kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, povykrajujeme keksíky, ktoré môžme aj opečiatkovať (pečiatky mám z Tchiba a sobíka zo Zootu) a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 10-12 minút (záleží podľa veľkosti keksíkov).

Medzitým si pripravíme vanilkovú náplň. Na tú vyšľaháme maslo s polovicou práškového cukru, pridáme smotanu, krémový syr, zrniečka vanilky a nakoniec podľa chuti zvyšok cukru. Vychladnuté keksíky naplníme vanilkovým krémom a skladujeme v uzavretej  nádobe v chladničke.                             Tak čo hovoríte na tento recept? Narobila som vám chúťky? A vyskúšate si doma upiecť Oreo aj vy? 

Rozmýšľali ste niekedy čo sa skrýva za všetkými tými krásnymi fotkami dobrôt na foodblogoch? Stavím sa, že ostatní blogeri nebudú namietať, keď poviem, že zafúľaná kuchyňa a kopec špinavých riadov. Určite poznáte ten pocit, keď si konečne si vydýchnete, ochutnáte mňamózny výsledok svojej práce a potom sa pozriete do drezu, kde tróni ďalšia zábavka. Niekto to predsa musí umyť. Mám šťastie, že u nás to má väčšinou na starosti môj milý, no tentokrát som sa umývania riadu chopila ja aj s novým pomocníkom – Purom v štýlovom zlatom obale s kokosovou vôňou. Ak niečo vonia ako kokos, tak to musím vyskúšať a musím povedať, že tak príjemne voňajúci prostriedok na riad som ešte nezažila. A aj keď umývanie riadov nie je moja najobľúbenejšia činnosť, s týmto to išlo rýchlo a hlavne kokosovo!       No keď som doma, ide to ešte jednoduchšie! Všetko nahádžem do umývačky, pridám tabletu Somat Gold a krásne čisté a lesklé riady sú o chvíľu na svete. Ja stále hovorím, že umývačka bude raz prvá investícia v mojej budúcej domácnosti!                              Aký máte vzťah k umývaniu riadu? Užívate si to alebo to beriete (rovnako ako ja) ako nutné zlo?

P.s: Keď doma vyskúšate pripraviť akúkoľvek z mojich dobrôt, nezabudnite heštegovať #rebskitchen a #fresshionbakes, nech vidím ako sa vám to podarilo!

P.p.s: A už súťažíte o Mikuláššsku nádielku zo Zootu? 

fotím na  Olympus PEN E-PL7

                

20 thoughts on “Reb’s kitchen | Christmas edition: Homemade Oreo

  1. 6-7 očividne reklamných odkazov a product placementu na jeden článok je trochu dosť… bez toho by bol tento recept celkom pekný.

    Like

    • chápem ako to myslíš. ale zase na druhej strane sú to všetko odkazy na veci, ktoré som v recepte alebo na fotkách použila. a väčšinou ak niečo také do receptu nenapíšem, hneď sa ma to ľudia pýtajú. tak preto to radšej jasne vyznačím a prelinkujem, aby sa dalo ľahko nájsť :) a tiež tento recept zapájam do vianočnej výzvy so SweetFamily, tak mi môžeš držať palce!

      Like

      • Pre mňa je otázne len to, či by si naozaj použila “Pur v štýlovom zlatom obale” a cukor “SweetFamily” a podobne, aj keby si ich nedostala od daných spoločností. Respektíve, či by sa na to naozaj niekto pýtal. Vedieť, odkiaľ máš peknú misku, utierku alebo pečiatky je úplne ok a užitočné.
        V poslednej dobe mi totiž príde, že blogerky netvoria svoj obsah spontánne a úprimne, ale tak, aby to práve napasovali do produktov, ktoré musia ukázať. Čo je ale samozrejme asi len odrazom toho, ako vyspelá naša blogová scéna zatiaľ je (z hľadiska spolupráce a postoja firiem) a v podstate vás chápem… len som chcela povedať, že je to občas škoda, keď sa v peknom recepte so super fotkami musí človek prehrabávať pomedzi toľko odkazov. :)

        Like

  2. tak tieto fotky sa ti naozaj podarili, Reb! klobúk dolu. normálne mám chuť ísť piecť, tak som zvedavá či sa k tomu aj reálne dokopem. a inak tú modrú misu by som tiež hneď brala! krása

    Like

  3. Hned jak jsem je viděla na tvém FB, věděla jsem, že je musím upéct. Díky moc za recept a těším se na další :). Jen si musím pořídit ty superstylová razítka…

    Like

  4. taký zlatý pur som v obchode ešte nevidela! tá kokosová vôňa ma normálne láka. a to už ani nehovorím o tom ako ma lákajú tie keksíky :) krásne fotky, inak! ty vieš aj umytý riad na kope pekne odfotiť. to nie je možné :D

    Like

  5. ahoj :-) ráda bych recept vyzkoušela! :-) vypadají úžasně a narozdíl od těch z obchodu budou bez palmového oleje. mohla bys prozradit jaké kakao si použila? marně hledám takové, které by barvilo takto tmavo. díky :-)

    Like

Napíš komentár