DIY | advent calendar

Ho-ho-hóó! Zvianočnieva sa. Včera to bol oficiálne mesiac do Vianoc a priznám sa, že odkedy som v nedeľu vyrábala tento adventný kalendár pre môjho milého a o pár dní na to bola na vianočných trhoch, začína už aj na mňa liezť tá sviatočná nálada. A to už ani nehovorím o pečení! U nás to posledné 2 víkendy voňalo Vianocami, keďže som skúšala kopec nových receptov, ktoré vám už onedlho predstavím. Ale nepredbiehajme… Dnes tu pre vás mám druhý DIY návod v histórii tohto blogu (kto si pamätá ten prvý – papierové kvetinky, ktoré vyzerajú ako živé?). A keďže moja mamina je veľmi šikovná (až tak, že začala v Žiline organizovať vlastné kreatívne kurzy), chcela by som s jej pomocou túto urob-si-sám rubriku obohacovať novými nápadmi čoraz častejšie. Ste za? V najbližších dňoch sa môžete tešiť na tento veniec alebo tento parádny náhrdelník.

Teraz vám ukážem ako si jednoducho a rýchlo vyrobiť takýto chutný adventný kalendár. Do prvého decembra ešte zostáva zopár dní, takže to určite stíhate. Pre mňa bolo najťažšie zohnať toľko roliek od toaleťáku. Predstavte si, že zazvoníte susedom a pýtate sa ich či náhodou nemajú prázdne rolky od toaletného papiera – áno, presne tak som dopadla. Potom som si už iba urobila kakauko, pustila dobrú hudbu a lepila, vystrihovala a náramne si pri tom oddýchla.

A keby ste videli tú radosť, keď som uviazala mašľu a pozrela sa na výsledný produkt! Vlastný adventný kalendár som chcela vyrobiť už dááááávno, no až teraz to konečne nezostalo iba pri plánoch a reálne som sa do toho pustila. Veľmi sa z toho vytešujem a určite podobnú aktivitu odporúčam aj vám všetkým. Zvládnete to raz-dva a uvidíte koľko radosti urobíte sebe, svojmu milému, kamarátke, mame, bratovi, sestre či deťom! A tá radosť tam bude každý jeden deň do Vianoc až kým si neotvoria všetky okienka. Už teraz sa na to teším :)

POTREBUJEME:
♥  12 roliek od toaletného papiera (ak chcete schovať väčšie predmety, budete ich potrebovať 24)
♥ lepidlo (ja som vyskúšala toto srandovné, ktoré drží a neurobilo žiaden neporiadok. super vecička!)
♥ kartón
♥ papier (ja som vybrala prírodný baliaci a potom obyčajný kancelársky, no dá sa použiť akýkoľvek)
♥ nožnice (konečne som použila tieto, ktoré som vám ukazovala v hóóle)
♥ nôž (na rozrezanie roliek)
♥ šnúrku / stuhu / špagát (tá červeno-biela šnúrka je z Tajgra, červeno-prírodná z Ikea a špagát z Depotu)
♥ fixky, pečiatky, washi pásky či fancy dierkovače (u mňa to vyhralo srdiečko ♥ ) atď. na ozdobu
♥ a samozrejme DOBROTY alebo malé darčeky ako prekvapenie na každý deň!

POSTUP:
Rolky rozrežeme na polovicu, pričom sa snažíme aby boli všetky kúsky rovnako veľké. Ak máme 24 celých roliek, tak tento krok vynecháme. No ja som bola rada, že som ich vôbec naškrečkovala 12 (a to som bola pýtať aj od susedov :D :D ). Potom si ich môžeme vyskúšať nanečisto poukladať vedľa seba. Ja som pôvodne chcela urobiť stromček, potom domček, no nakoniec som zostala pri jednoduchom obdĺžniku, z ktorého som veľkou mašľou vykúzlila taký mega darček :)

Keď vieme ako chceme poukladať jednotlivé rolky, začneme ich lepiť k sebe, až kým nám nevznikne kostra celého kalendára. Tú potom nalepíme na kartón (normálne zozadu natrite tie orezané časti roliek tekutým lepidlom a pricapte na kartón), ktorý si vystrihneme podľa veľkosti tvaru zlepených roliek :) Ja som tento krok urobila až nakoniec, no bude oveľa jednoduchšie, keď to urobíte teraz. Verte mi!

Potom prichádza tá zábavná časť!  Jednotlivé komôrky naplníme dobrotami či nejakými drobnosťami a pustíme sa do vystrihovania koliesok, ktorými ich zapečatíme :) Stačí keď si na papier 24x obkreslíte rolku toaletného papiera a vystrihnete o pár milimetrov väčší kruh. Ja som sa stým príliš nebabrala, a tak sú moje kolieska hala-bala, no vôbec mi to neprekáža. Potom si už na ne iba nalepte/napečiatkujte/napíšte čísla alebo čokoľvek chcete (ja som urobila srdiečka, na ktoré som napísala čísla a tie nalepila na jednotlivé kolieska), potupne ich prilepte na každú  jednu rolku, uviažte mašľu, dozdobte podľa vlastnej fantázie a je to! Vlastnoručne vyrobený adventný kalendár je na svete.

Ako sa vám páči môj kalendár? Navnadila som vás na výrobu vlastného?

 Idete niekto do toho? Ak áno, určite nezabudnite vaše výtvory oheštegovať #diywithfresshion, nech sa nimi môžem pokochať aj ja!

P.s: Nejaké vecičky, ktoré sa vám zídu aj pri príprave takéhoto kalendára môžete vyhrať v tejto súúúťaži! A nebojte, nie sú to rolky od toaleťáku :)

Majte sa krásne!

                

7 thoughts on “DIY | advent calendar

  1. Ach, mas v tom texte velmi chutny preklep, “potupne ich prilepte” 😂 Predstavila som si hned, ako chudatka s porobou v ociach budu nalepene na tie toaletne rolky 😂

    Like

Napíš komentár