REB’S KITCHEN: oatmeal waffles

Ahojte! Dnes mám pre vás pripravený recept na výborné vafle z ovsených vločiek. Sú jednoduché, rýchle, nadýchané a jemne škoricové, mňam! A úplne najlepšie sú ešte teplé. Cez víkend ich pripravujem na raňajky celkom často, tak ich skúste aj vy! Ak chcete trošku zdravšiu alternatívu, vymeňte vajce za zrelý banán a pokojne použite aj rastlinné mlieko. Na nedeľné raňajky ako stvorené!

POTREBUJEME (na 5 veľkých nadýchaných vaflí):
♥ 1 hrnček ovsených vločiek
♥ 1 hrnček hladkej múky
♥ 1 hrnček mlieka
♥ 1 vajce
♥ 1 lyžica kypriaceho prášku (ja používam tento s vínnym kameňom od Dr.Oetkera)
♥ 1 lyžička škorice
♥ 6 lyžíc (cca. 50g) masla
♥ 2 lyžice (cca. 30g) hnedého (trstinového) cukru
podľa chuti ovocie/džem/šľahačka/čokoláda/med/orechy/škorica na dozdobenie

POSTUP:
Pomelieme si ovsené vločky, zmiešame ich s múkou, kypriacim práškom a škoricou. V druhej mise si vyšľaháme vajce s cukrom, pridáme roztopené maslo, mlieko a zmiešame to so sypkou zmesou. Upečené vafle podáme s tým na čo máme chuť. My sme ich mali s mangom, banánom a šľahačkou.

Zvyknete si aj vy doma pripravovať vafle? Aké máte najradšej?

P.s: Určite odoberajte môj youtube kanál a nezabudnite sa zúčastniť súťaže o externú nabíjačku!

P.p.s: Ak budete pripravovať niečo podľa mojich receptov, nezabudnite heštegovať #rebskitchen a #fresshionbakes, nech vidím ako sa vám to podarilo!

                

10 thoughts on “REB’S KITCHEN: oatmeal waffles

  1. Reb, tak vyšly parádně a doma se snědly tak rychle, že jsem je ani nestihla vyfotit! Díky za super recept, rodiče ani nepoznali, že tam jsou vločky (moc je nemusí) ;)

    Like

  2. Och, si tak šikovná!! Aj v kuchyni aj pri práci s videom, som rada, že si začala točiť, naozaj, naozaj, NAOZAJ dobre sa na to pozerá!!!! :)

    Like

  3. Vaflicky v tvojom podaní su úžasné, rovnomerne do zlatista upecene, skrátka na zjedenie, hned sa mi aj zbiehajú slinky. Tento receptik mna ako “vlockomila” hned zaujal. Chválim takisto nádherné fotografie z ktorých doslova citit tu omamnu vônu cerstvo upecenych vonavych vafli, ktoré prevonaju celý byt, a sprijemnia sobotné ránko. Je vidiet že máš pre tieto veci obrovský cit a že to co robíš, ta nesmierne bavi a naplna. Chcela by som sa spýtat na akom vaflovaci vaflicky robíš, teda ak to nie je tajomstvo. Na obrázku je vidiet len kúsok, tak neviem rozpoznat konkrétny typ ani znacku. Páci sa mi tvoj web, je inspirativny s množstvom zaujimavosti a nápadov, ktoré su potešenim nielen pre oci, ale i pre dušu, rada k tebe opät nakuknem. P.S. Ja osobne by som uvítala, ak by bolo pri recepte uvedené aj presne mnozstvo jednotlivých surovín v gramoch, clovek má tak omnoho väcšiu istotu, že ked bude postupovat presne podla postupu, recept sa mu vždy podarí, predsa len hrnceky a poháre su rôznych velkosti, a nie je hrncek ako hrncek.

    Like

  4. Och! Vyzerajú skvele! Práve robím aj ja wafle, síce medové, ale hľadala som nejaký skvelý nový recept a toto som si všimla, až keď je už cestíčko hotové. Nabudúce určite skúsim! Som tiež veľký milovník waflí! 😊

    Like

Napíš komentár