REB’S KITCHEN: grilled cheese burger & baked fries

Dnes som sa rozhodla pripraviť nám na večeru niečo spešl. V chladničke čakal hermelín na grilovanie a ja som mala chuť na burger, tak prečo neurobiť čísburger s hermelínom? A domáce hranolky k nemu! Vymyslela som si ešte aj malinovú omáčku a pustila sa do prípravy. Ako to dopadlo? V-Ý-B-O-R-N-E! Zbaštili sme ho za pár minút až som to skoro nestihla odfotiť, syr sa roztekal ostošesť,  malinová omáčka ho dokonale dopĺňala a tie hranolky! Tie hranolky boli také dobré, že si ich budem robiť aj len tak. Bez ničoho. Určite ich vyskúšajte aj vy. Je to jednoduché, celkom rýchle a veeeľmi chutné.

POTREBUJEME:
na burger:
♥ hermelín na gril (ja mám najradšej Sedlčanský)
♥ žemle (použila som kupované celozrnné, no nabudúce sa hecnem a skúsim upiecť domáce!)
♥ dijonskú horčicu
♥ listový šalát
♥ paradajky

na malinovú omáčku: 
♥ hrsť malín (môžu byť čerstvé alebo mrazené)
♥ 2 pl cukru
♥ 1 pl citrónovej šťavy

na hranolky:
♥ zemiaky
♥ čierne korenie
♥ soľ (môže byť aj s troškou sušeného cesnaku)
♥ olivový olej

POSTUP:
Najskôr si pripravíme hranolky. Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké prúžky (čím tenšie, tým budú upečené hranolky chrumkavejšie) a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.  Pokvapkáme olivovým olejom, premiešame tak aby bola každá jedna hranolka rovnomerne naolejovaná, okoreníme, osolíme (ja som použila cesnakovú soľ, ktorá dodala hranolkám skvelú jemne pikantnú chuť) a rozložíme tak aby sa veľmi neprekrývali ani nedotýkali. Pečieme dozlatova v rúre vyhriatej na 220 stupňov asi 25-30 minút a aspoň raz hranolky premiešame.

Medzitým si nachystáme malinovú omáčku. Maliny umyjeme a dáme do malého hrnca spolu s cukrom a citrónovou šťavou, necháme zovrieť a ešte chvíľku povaríme na slabom plameni.

Nakoniec sa pustíme do grilovania. Hermelíny potrieme olejom, zabalíme do alobalu a grilujeme z každej strany zhruba 5 minút.

A teraz nastáva tá zábavná časť – skladanie burgra! Žemľu rozrežeme na polovicu, obidva kusy potrieme dijonskou horčicou, na spodnú časť poukladáme šalát, paradajky či inú zeleninu podľa chuti, pridáme hermelín a nakoniec malinovú omáčku. Podávame s hranolkami a nevieme sa dojesť. Dobrú chuť!

Tak čo? Urobila som vám chute? Máte radi burgre? A skúšali ste už ten s grilovaným hermelínom?

Ak sa do jeho prípravy pustíte aj vy, nezabudnite heštegovať #rebskitchen, nech vidím ako ste si pochutnali!

Všetko som fotila šikovným Olympusom PEN ♥

P.s: Postrehli ste už moje letné súťaže? Túto o 120 doláčov od Shein a ešte aj túto o skvelú letnú súpravičku. Tak šup sa rýchlo zapojiť ak ste tak ešte neurobili :) V oboch prípadoch máte čas do 9.7. Držím palce!

                  

4 thoughts on “REB’S KITCHEN: grilled cheese burger & baked fries

Napíš komentár