REB´S KITCHEN: speculoos parfait with cherries

Ahojte! Dnes tu mám jeden veľmi jednoduchý recept na rýchly dezert, ktorý som si vymyslela asi o siedmej, keď som mala obrovskú chuť na niečo sladké. Preskúmala som zásoby, našla balenie karamelových keksíkov, šľahačku, čerešne a hneď som v hlave videla tento pohár! Ešte, že je momentálne celkom dlho vidno, a tak som vám mohla zdokumentovať celý maximálne primitívny postup. Určite ho vyskúšajte aj vy, pretože kombinácia karamelových sušienok, nadýchaného krému a čerstvého ovocia za to stojí! Takto chutí leto.

POTREBUJEME (na 4 stredne veľké poháre) :
♥ 250ml smotany na šľahanie
♥ 200g jemného tvarohu
♥ 2-3 pl tristinového cukru (používam tento od Sweet Family)
♥ 125g karamelových speculoos sušienok (napríklad Lotus-ky)
♥ čerstvé čerešne (alebo iné ovocie – napr. jahody, maliny, višne…)

POSTUP:
Vyšľaháme si smotanu a akonáhle bude tuhá, pridáme k nej tvaroh s cukrom a ešte chvíľu šľaháme. Vznikne hladký krém, ktorý ochutnáme a podľa chutí ešte prípadne dosladíme (no s tým cukrom to nepreháňame, pretože sušienky sú samé o sebe dosť sladké). Do pohárov si nalámeme sušienky, dáme vrstvu krému, vykôstkované čerešne, na ne znova kúsky sušienok, krém a týmto spôsobom vrstvíme až úplne kým nenaplníme poháre. Mne vyšlo 5 vrstiev. Vrch dozdobíme keksíkom, čerešňou a omrvinkami, necháme chvíľku odležať a môžme sa do toho pustiť. Dobrú chuť!

1

Tak čo? Urobila som vám chute? Skúsite si túto dobrotu vyčarovať aj doma?

Ak sa do jej prípravy pustíte, nezabudnite heštegovať #rebskitchen, nech vidím ako sa vám podarila.

Všetko som fotila šikovným Olympusom PEN ♥

P.s: Zajtra začína Gurmán fest a ja tam budem pri stánku Mattoni fotiť štýlové outfity, tak sa nahoďte, príďte ochutnať dobroty a môžme si aj pokecať. Teším sa na vás!

                  

2 thoughts on “REB´S KITCHEN: speculoos parfait with cherries

Napíš komentár