DIY | tissue paper ranunculus flowers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ahojte! Už tu som sa vás pýtala či by ste chceli vedieť ako si vytvoriť takéto skoro ako živé iskerníky z krepového papiera. Všetky pozitívne reakcie ma veľmi milo prekvapili, a tak vám teraz namiesto učenia sa na štátnice prinášam sľúbený návod.  Kvetinky a celý postup ich prípravy som zdokumentovala s pomocou mojej najšikovnejšej maminy. Tá ich vyrobila už celú kyticu a musím povedať, že najlepšie vyzerajú keď ich je toľko pohromade, nemyslíte? Tak si kúpte krepový papier, nájdite chvíľu času a kreatívne sa vyžite. Uvidíte ako vám to padne vhod :)

POTREBUJEME:
♥ krepový papier (zelený na stonku, farebný na lupene + kúsok bieleho/príp. vreckovky)
♥ aranžérsky drôtik
♥ malý chumáčik vaty
♥ kúsok (zelenej) nite
♥ tekuté lepidlo (ja používam také to školské s panáčikom – Pritt Gamafix)
♥ štetec (na lepidlo)
♥ lepiacu pištoľ
♥ nožnice
1

POSTUP:
1. Z vaty si vytvarujeme guľôčku s priemerom 1 cm a lepiacou pištoľou ju prilepíme na koniec drôtika.
2. Zo zeleného papiera vystrihneme štvorček v rozmere 4 x 4 cm, ktorým obalíme guľôčku. Vznikne nám stred kvetu, ktorý naspodku niekoľkokrát omotáme niťou a zaviažeme.
3. Pod stred prilepíme cca 2 cm široký prúžok bieleho papiera, ktorým šikmo omotáme celú stonku. Naspodu zalepíme. Rovnako postupujeme aj s pruhom zeleného papiera so šírkou asi 1 cm (pod hlavičkou nalepíme, šikmo omotáme, dole opäť zaistíme lepidlom).
4. Z celej hrúbky rolky farebného papiera (podľa toho akej farby chceme mať lupene kvetov) si odstrihneme asi 4 cm kus. Ten rozdelíme na tretiny, ktoré zastrihneme do okrúhla (do tvaru lupeňov).
5. Jednotlivé lupienky vezmeme medzi palce a ukazováky a v strede jemne natiahneme (ako na obrázku č.6 vyššie) čím vytvoríme zaoblené lupene so zvlneným okrajom.
6. Štetcom nanášame lepidlo na kraj lupeňov a začneme ich priliepať dookola (druhý lupeň prekladáme cez polovicu prvého atď.), aby nám vznikol pekný stred.  Takýmto spôsobom nalepíme asi 3 vrstvy. Následne nanesieme lepidlo na spodok lupeňov a prilepíme ich k stonke (obr. č.9 vyššie)

2

7. Ďalšie 4 vrstvy lepíme rovnakým spôsobom, pričom lepidlo nanášame asi 0,5 cm od okraja lupeňa (obr. č.1 vyššie). Ako sa nám zväčšuje objem kvetu, spotrebujeme ich na jednu vrstvu čoraz viac.
8. Po týchto štyroch vrstvách opäť naspodku prilepíme lupene k stonke (obr. č.3 vyššie).
9. Zvyšné lupene lepíme stále dookola, pričom lepidlo nanášame čoraz nižšie. Posledná vrstva bude mať lepidlo tesne pri stonke (obr. č.7 vyššie)
10. Zo zeleného papiera si ešte pripravíme lístočky. Vystrihneme prúžok veľký asi 4 x  1 cm, zastrihneme ho do cik-cakového tvaru listov (obr. č.7 vyššie), ktoré nalepíme dookola zo spodu kvetu.
11. Voilá, máme hotovo!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak čo vy na to? Páčia sa vám takéto kvety? A skúsite si ich doma vykúzliť?

Ak áno, heštegujte #DIYwithfresshion, nech vidím ako sa vám podarili!

P.s: Chceli by ste viac takýchto DIY nápadov?

                

12 thoughts on “DIY | tissue paper ranunculus flowers

  1. Reb, jsou úplně božské, já pořád mžourala na telefon, že jsou přece opravdové a kde jet eda ta fotka z krepu :)
    Zkouškové začíná, na vyrábění bude času dost :D :)) (A narozdíl od cupcaků nebo makronek tyhlety krásy aspoň nějakou chvíli vydrží :)

    Like

Napíš komentár