TRAVEL TIPS: Budapešť

buda

Budapešť je super! Minulý rok sme sa tam vybrali vo vianočnom období a keď sa môj milý pred pár dňami dozvedel, že tento týždeň končí výstava Rembrandta, bolo rozhodnuté (keď tak do 15-teho ju možno ešte stíhate). A tak sme v sobotu ráno nasadli na vlak a za pár hodín vystúpili na krásnej stanici. Bála som sa, že bude veľká zima, poriadne som sa naobliekala, no nakoniec nás počasie úplne príjemne prekvapilo. Žiaden sneh, relatívne teplo, slnko a všetci sa už prevážali na bicykloch. Chcem aby tak bolo aj tu! Po ceste historickým metrom a zistení, že pred múzeom je niekoľkohodinový rad, sme sa najskôr vybrali do mesta. Prešli sme po Andrássy út, popri opere až do centra k bazilike a odtiaľ po nábreží Dunaja k parlamentu. Po ceste sme objavili jedno zašité námestie, kde práve prebiehal nejaký pouličný food-festival, dali si tam tradičné langoše (mňam!) a vybrali sa hľadať dezert! Náš lov bol úspešný v Desszert Neked a po ceste späť sme objavili aj krásnu vysvetielkovanú uličku plnú útulných kaviarní. Inak na rovnakej ulici prebieha cez víkend blšák, no okrem predraženého príboru ma tam nič iné neoslovilo. Tešila som sa aj na burger z Karavánu, no po asi polhodinovom blúdení sme zistili, že majú zavreté. Tak snáď nabudúce! A kam sa najbližšie chystáte na výlet vy? DSC_0152DSC_018421 DSC_0171DSC_0162 3 6 5111513DSC_0155DSC_0179DSC_0176DSC_0161DSC_016812DSC_0114 DSC_0118

Tiež máte najradšej takéto spontánne výlety? A boli ste už v Budapešti? Máte ešte nejaké super tipy kam nabudúce zájsť?

P.s: Už iba do zajtra stíhate láskyplnú giveaway!

                

10 thoughts on “TRAVEL TIPS: Budapešť

  1. Rebekaaa!!!! Veď toto vyzerá, akoby si čítala môj blog! :D Presne na tieto mňamky sme sa pred dvomi týždňami vybrali v Budapešti my s láskovníkom! :) Každopádne Pešť je prenádherná a tvoje fotky z nej tiež ;)

    Like

    • hádaj u koho som našla tip na Karaván a chcela som ho poctiť svojou návštevou a dať si tam môj ÚPLNE PRVÝ taký echt burger? no u tebaa <3 škoda, že mali zavreté :/ ale aspoň o dôvod viac sa tam opäť vrátiť!

      Like

Napíš komentár