REB´S BEAUTY CORNER

Po kuchynskom okienku prichádzam s ďalšou novou rubrikou. Tentokrát sa budeme rozprávať o kozmetike. Na začiatok musím povedať, že nie som žiadny beauty guru (tento titul prenechávam EssieZoelle a ďalším), ale v posledných pár rokoch som sa začala aj ja čoraz viac zaujímať o make-up a skúšať rôzne vychytávky. No nečakajte žiadne extrémne profesionálne praktiky- vrcholom môjho snaženia je zatiaľ tekutá linka či výrazný rúž. S tieňmi na oči som sa stále nenaučila pracovať, ale mám to v pláne. Moja prvá dospelácka paletka je už na ceste ku mne, tak som sama zvedavá či mi to pôjde. Ako dosť veľký pokrok hodnotím už len to, že som spoznala (a začala každodenne používať) tiene na obočie, rozjasňovač či bronzer na kontúrovanie tváre. V tomto článku vám prezradím a ukážem všetky produkty, na ktoré momentálne nedám dopustiť.  

Začneme asi starostlivosťou o pleť. S tou mojou to mám trošku komplikovanejšie, keďže je problematická so sklonom k masteniu, čiernym bodkám a vyrážkam. Mojim veľkým snom je mať raz dokonalú pleť, ktorú by som nemusela maskovať korektorom, no o tomto môžem momentálne iba snívať. Ešte som totiž nenašla prípravky, ktoré by mi s nedokonalosťami na tvári úplne pomohli, a preto skúšam všetko možné. Pred pár týždňami som zainvestovala do čistiaceho gélu a krému Purif-AC od značky RoC. Objednala som si ich z outletu Stilago, kde boli za najlepšiu cenu (stále o dosť drahšie než krémy, ktoré si zvyčajne kupujem, ale vkladala som do nich veľké nádeje). Oba prípravky používam ráno aj večer už viac než 2 mesiace a neviem či je problém v nich alebo v mojich vysokých očakávaniach, no trochu ma sklamali. Žiadne zázračné zlepšenie pleti som bohužiaľ nezaznamenala, takže nabudúce určite vyskúšam niečo iné. Ak by ste mali nejaký super tip čo na problematickú pleť a nedokonalosti, sem s ním! Dám pol kráľovstva tomu, kto mi poradí ako s tým bojovať :) 

Čo sa týka môjho každodenného mejkapu, tak ten je celkom jednoduchý & rýchly. Základom je schovanie nedokonalostí, na ktoré používam Missha bíbíkrím a krémový korektor od F&F. Donedávna som používala Make-up Cover od Dermacolu, no tento od F&F sa mi zdá o niečo lepší (hlavne tak veľmi nezvýrazňuje suché miesta). Po zjednotení si make-up zafixujem svetlým púdrom od Avonu a potom (tak ako som to odkukala od jútuberiek) prichádza čas na bronzer, farbu na líčka a môj najnovší objav – rozjasňovač! Na ten ma namotala už spomínaná Essie a ja som sa po pár dňoch váhania hecla a objednala si presne ten, ktorý ospevuje – legendárny Mary-Lou Manizer od značky theBalm a už mi je jasné čo na ňom všetci vidia. Okrem nádherného balenia má aj krásne trblietavý obsah, ktorý už v malom množstve rozžiari celú tvár. Ja ho nanášam nad lícne kosti a trochu aj pod obočie. Na oči potom používam väčšinou už iba špirálu. V tých veľké rozdiely nevidím, stačí mi keď farbí, predlžuje a nerobí hrudky. Na špeciálne udalosti (alebo keď mám viac času) si ešte urobím tekutú linku a pridám výrazný rúž. Veľmi som si obľúbila rúže od Avonu a predovšetkým tie z nedávnej Hollywoodskej kolekcie. Tá tmavá vínová spolu s temným malinovým odtieňom ma naozaj bavia. Nechápem prečo sa ešte neobjavili v outfite…

Medzi ďalšie kozmetické vymoženosti, ktoré má v poslednom čase oslovili patria okrem iného aj laky na nechty. Najčastejšie si ich lakujem nenápadným nude odtieňom a ten zo spomínanej Hollywoodskej kolekcie je perfektný. Keď mám chuť na niečo výraznejšie, siahnem po žiarivo červenej alebo tmavo vínovej od F&F, ktorá mi ladí s obľúbeným rúžom. Veľmi príjemným prekvapením od Avonu bol aj parfém Luck. Síce úplne nenahradil moju milovanú Daisy, no dosť sa jej priblížil a to je už čo povedať! Má krásny mašličkový flakón (a vy viete, že mašle sú moje obľúbené) a jemnú ženskú vôňu. Keď už sme pri vôňach, tak určite všetci poznáte tú nezameniteľnú žuvačkovú, ktorú majú všetky Aussie produky. Ja momentálne používam sprej Miracle Recharge, ktorý si dávam na vlasy umyté šampónom a kondicionérom Oxygen&Moisture od Dove. Túto radu môžem jedine odporučiť. Skvelým pomocníkom je aj suchý olej. Ten si dávam v miniatúrnom množstve na končeky a prečešem Tangle Teezerom. Keď si náhodou nestíham umyť vlasy, použijem suchý šampón od Lee Stafford, ktorý ich expresne osvieži a môžem ísť. 
shampoo & conditioner Oxygen&Moisture, dry oil-Dove / shower gel-M&S / Luck body lotion & fragrance, Hollywood lipsticks & nailpolish & powderAvon / Miracle Recharge-Aussie / dry shampoo-Lee Stafford / Mary-Lou Manizer highliter theBalm / concealer-F&F / bronzer, blush-H&M / toothpasteSignal White Now / brushesSheinside 
A skoro by som zabudla na štetce! Konečne mám sadu poriadnych štetcov. Trikrát hurá. Mám ich odtiaľto a sú také jemné, že by som sa s nimi najradšej stále mazlila. Tak čo hovoríte na moje kozmetické okienko? Páči sa vám? Používate podobné produkty? Akých máte obľúbencov? Máte nejaký tip čo by som mala vyskúšať? Sem s ním!
P.s: Postrehli ste už novú giveaway o pelerínu, ktoré prebieha tu? A ešte stále súťažíme aj o Kawaii box. 
P.p.s: A ak by ste chceli podporiť môj hummus, budem vám nekonečne vďačná! 

17 thoughts on “REB´S BEAUTY CORNER

  1. ahoj :)
    ak sa chces zbavit nedokonalosti tak by som vyhodila ten BB..a asi aj avon kozmetiku :D presla som z Missha na MAC a nelutujem :) ked zrovna dojde MAC tak pouzivam Bourjois healthy mix- krasne vonia, je prirodzeny a nerobi mi na tvari ziadnu skodu :).. + Clinique 3 kroky..ak je tvoja plet o nieco horsia tak radu anti blemish :) v predajni ti vyberu nieco- ta testovacia rada nieje tak financne narocna a vydrzi mesiac-dva :) lacnejsia varianta je uz potom tea tree rada z body shopu :) dalej himalaya masky su skvela vec- zlupovacia a neem mask :)
    pisem z vlastnych skusenosti :) skusala som vselico a aj ked moja plet perfektna nieje je zatial najlepsia aku som kedy mala :D vela stastia ! :)

    Like

  2. ooo ďakujem za tipy! ten BB už v posledných dňoch veľmi nepoužívam (a aj mi dochádza), takže určite vyskúšam niečo z toho čo radíš! a na Clinique mám zálusk už dlhšie, tak to bude pravdepodobne ďalší adept na skúšku… merci ešte raz a dam vedieť ako to dopadlo!

    Like

  3. rebeka, prave mi napadlo pri pozerani, ty by si nechcela ist do nakupnych maniacok? na tisic percent by si to vyhrala a este by si mohla pomynat tooolke peniaze :D win win

    Like

  4. Ahoj, na problematickou pleť doporučuji masku Vetiver od Khadí. A taky zinkovou mast nebo Nivea baby bottom ointment, obsahuje oxid zinečnatý a olej z pšeničných klíčků – akorát že je fakt hodně bílý a těžko se roztírá, takže spíš na noc.

    Like

Napíš komentár