REB´S KITCHEN: tortičky s kokosovým krémom a jahodami

Keďže na svojom instagrame aj na kapkejkovej stránke dostávam neustále veľa otázok týkajúcich sa receptov toho čo varím či pečiem, rozhodla som sa nechať vás nakuknúť do svojej kuchyne. Tak teda vitajte! Keďže ste si už určite museli všimnúť, že milujem pečenie, na začiatok som si pripravila recept na jednoduché tortičky s kokosovým krémom ozdobené čerstvými jahodami a už teraz viem, že táto rubrika tu  nie je naposledy, tešíte sa? Tak si poďte spolu so mnou upiecť tieto rozkošné malé tortičky a dajte mi vedieť, či vás kombinácia kokosu a čerstvých jahôd očarila rovnako ako mňa. Určite budú výborné aj s iným ovocím či s čokoládou. Vyskúšajte!
POTREBUJEME:
na cesto (z ktorého upečieme jednu veľkú, alebo 5-6 menších tortičiek)
♥ 100g masla
♥ 75g cukru
♥ 1 väčšie vajce
♥ 125g hladkej múky
♥ 1/2 vanilkového lusku
♥ 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
♥ 50ml mlieka
na krém
♥ 1 smotanu na šľahanie (asi 250ml)
♥ 1 kokosový Crème Olé od Dr.Oetkera
♥ asi 150g čerstvého syra (cream cheese) alebo jemného tvarohu
na ozdobu
♥ jahodový džem
♥ čerstvé jahody (aspoň 250g, ale čím viac ich bude, tým lepšie)
♥ môže byť aj sušený kokos, želatína alebo čokoládová poleva
POSTUP:
Mixérom vymiešame maslo s cukrom do nadýchanej peny, pridáme vajce, múku s kypriacim práškom a obsah vanilkového lusku. Nakoniec prilejeme mlieko a mixujeme kým nám nevznikne hladké cesto. To prelejeme do tortových formičiek a pečieme zhruba 20 minút (záleží od veľkosti tortičiek, takže to radšej priebežne kontrolujte) pri 180 stupňoch.
Kým sa nám pečú korpusy, pripravíme si krém. Do takmer vyšľahanej šľahačky pridáme krém Olé a šľaháme ďalej, kým nám nevznikne realtívne hustá hmota. Do nej potom postupne podľa chuti pridávame tvaroh alebo čerstvý syr. Ja som do krému pridala ešte lyžicu jahodového džemu, a preto ho mám taký pekne ružový. Vy to môžete urobiť tiež a odporúčam pridať tam aj lyžicu sušeného kokosu pre ešte výraznejšiu kokosovú chuť.
Keď máme cesto upečené (to zistíte tak, že sa nebude lepiť na špáradlo a na povrchu začne jemne hnednúť) a vychladnuté, začína tá najzábavnejšia časť – zdobenie! Najskôr natrieme korpusy džemom a ozdobíme krémom (ak nemáte cukrárske vrecko, tak ho tam pokojne natrite aj nožom), na ktorý poukladáme celé alebo nakrájané jahody. Tortičky môžme nakoniec poliať čokoládovou polevou alebo želatínou, posypať kokosom a necháme vychladiť. 
Po vychladení ich už iba pekne naservírujeme a podávame. Dobrú chuť! 
A ak sa do nich pustíte, napíšte mi ako sa vám podarili a či vám chutili ;)
 Čo hovoríte na novú kuchynskú rubriku? Tiež radi pečiete/varíte? Dali by ste si takúto tortičku? 
A ak náhodou máte nejaký recept, ktorý by ste tu chceli vidieť, tak mi to pokojne napíšte.
Pekný večer!

12 thoughts on “REB´S KITCHEN: tortičky s kokosovým krémom a jahodami

  1. Mne najviac idu muffiny podla mojho overeneho receptu pri ktorom su makke ešte na 3 den po upečení :) iný recept ma ani nenapadá skušať :D A robím ich v silikónových košíčkoch, tie su naj :)

    Like

Napíš komentár