tartan and stripes

 V poslednom čase pozorujem, že mám tendenciu obliekať sa čoraz jednoduchšie a možno aj trošku elegantnejšie ako doteraz, nemyslíte? Či je to iba môj pocit? Neviem čím to je (snáď nie vekom…), pretože na jednej strane ma stále berú bodky, mašličky a iné rozkošnosti, no baví ma kombinovať aj jednoduché a nadčasové prvky (viď dnešné obyčajné biele tričko a džínsy) s niečim čo im dodá šmrnc a pozdvihne ich o úroveň vyššie. Dnes bolo tým hlavným ´zdvíhacím´ prvkom určite toto tmavomodré sako, ktoré som ulovila v sekáči asi 2 roky dozadu, no prvýkrát som ho mala na sebe až teraz. Som rada, že som sa ho nezbavila, pretože sa mi zase raz potvrdila teória, že niektoré veci potrebujú dozrieť a na niektoré musím dozrieť ja. A myslím, že konečne nastal ten správny čas aj na toto sako. Inak spočiatku som vôbec nemala v pláne skombinovať ho s novou károvanou šatkou, no akonáhle som si ju omotala okolo krku, vedela som, že tieto dva, na prvý pohľad možno neskombinovateľné, kúsky k sebe patria. Rovnako sa k tomuto outfitu dostala aj kabelka, ktorá bola láskou na prvý pohľad. Síce som plánovala, že si zoberiem nejakú čiernu, no nakoniec mi do celého toho mišmašu zapadla práve táto. A čo sa týka topánok, tie som mala prvý krát na sebe a aj sa tak správali. Urobili mi také otlaky, že na balerínky nechcem najbližších pár dní ani pomyslieť. Tiež máte podobnú skúsenosť s novými topánkami? Existuje na to nejaký grif? 
 sako(Topshop), džínsy(Zara)-second-hand / tričko, balerínky-H&M / šálFRS / kabelkaPersunmall

Čo poviete na môj dnešný outfit? Skombinovali by ste káro a pásiky? A ako sa vám páči kabelka?

28 thoughts on “tartan and stripes

  1. Sako je úplně skvělé, ještě, že ses ho nevzdala a nechala si ho :) Outfit se mi líbí, ale možná bych dala jinou kabelku nebo jiné boty.

    Like

  2. Velmi pekna kombinacia! a ja pouzivam na pluzgiere taku zelenu tycinku od compeed, dostat to v DMku. Je to dobre aj ako prevecia pred pluzgiermi (topanky menej suchaju) ale ked uz ich mas, tak to trosku lieci. Ja to mam vzdy poruke v kabelke :)

    Like

  3. Super outfit, paci sa mi, aj taska.
    Co sa tyka tych krvavych noh od topanok – tak na to treba asi tiez dozriet a nekupovat si tony jednosezonnych topanok z H&M, NY, Reserved a pod. za 19,90€, ale investovat do 2-3 parov kvalitnych, dobre padnucich topanok. Ale to pride vekom :-) (prehovorila starena :-)) ) ale nie, uvidis, ze raz mi das za pravdu. Tiez som mala obdobie skupovania shitnych topanok na efekt, kym mi jedny tvrde nerozodrali kozu a nezlikvidovali malicek na nohe.
    Moja rada na otlaky – okruhle gelove vankusiky Scholl z DM – nalepia sa to topanky na inkriminovane miesto a zmiernuju trenie. a su super, aj ked ti je topanka o pol cisla vacsia, vykoriguju ten rozdiel.
    Lucia

    Like

  4. Ahoj,
    velice Ti to sluší.
    Přidávám se k názoru, že na otlaky nohou je nejlepší si kupovat nejlépe kožené, ale hlavně skvěle padnoucí boty. Prostě, aby vůbec nevznikly. Ano, asi k tomu musí člověk dozrát či dospět ;0)
    Kombinace saka a šály je pěkná, jen se mi nelíbí ta kabelka, resp. je to pro mě příliš velká napodobenina ikonické kabelky Antigona od Givenchy. Moc se mi originál líbí, je to nádherná kabelka, ale když na ni nemám, nebudu nosit napodobeninu. Je to věc názoru, jasně. Nikomu to neberu! Já to mám tak, že nemám-li na originál, což opravdu nemám a asi nikdy mít nebudu, tak netoužím ani po napodobenině. Je pravdou, že většina věcí, co běžně nosíme, je napodobenina něčeho, a taky proto nechodím nahá. Vadí mi to prostě jen u notoricky známých – ikonických věcí (zejména kabelek a bot).
    Šárka

    Like

  5. ďakujem!! inak ako som písala, tiež som si nemyslela, že by som si zobrala túto kabelku s tými topánkami, no nakoniec sa mi to tak nejako páčilo ;)

    Like

  6. áno, áno čistá pravda to čo hovoríš! mám pocit, že s tým vekom to už pomaličky aj prichádza ;) moje kožené balerínky (síce z háemka, ale z nejakej tej prémiovej kolekcie) sú najpohodlnejšie na svete (ešteže som si ich kúpila v dvoch farbách!)! a aj keď som týmto som neodolala, aspoň som sa poučila, že si (ne)nákup podobných už minimálne 4x premyslím ;) aaa ten tvoj malíček ma mrzí, tak aspoň mám výstrahu! inak ďakujem za komentár a aj za tip na gélové vankúšiky, tie už mám kúpené!

    Like

  7. Ahoj Šárka! Názor s topánkami mám rovnaký a postupne sa snažím kupovať už iba kvalitné kožené kúsky, tak snáď nebudú také bolestné ;) Asi dospievam no… A čo sa týka kabelky, tak je pravda, že je inšpirovaná Antigonou od Givenchy, na ktorú asi ani ja nikdy mať nebudem. Ale nemá nikde žiadne logo ani nápis, ani sa nesnaží nikoho presvedčiť, že je to presne TÁ Antigona, takže ju skôr beriem ako normálnu no-name kabelku, ktorú by som si kúpila napríklad v háemku (kde-ako hovoríš je tiež väčšina vecí niečím inšpirovaná..no..) Takže tvoj názor ti vôbec neberiem, rešpektujem ho a som rada, že si to povedala, pravdupovediac som aj čakala, kedy sa niekto pustí do tej kabelky ;)

    Like

  8. Přesně! Čím jsem starší, tím raději kombinuji jednoduché, ale kvalitní, nadčasové a padnoucí kousky.

    ALE – puntíků a mašlí se nevzdám! A na tobě mě taky moc baví. ;)

    R.

    Like

  9. Hrozně by mě zajímalo kolik máš doma rtěněk (lipsticks)? Hrozně miluju tvůj styl a zajímá mě jaké barvy nejčastěji nosíš a prostě kolik celkově rtěnek máš :)))

    Like

Napíš komentár