vianočná Budapešť…

Na sobotu sme mali naplánovaný výlet do Budapešti. To, že sme ráno zaspali na vlak je také naše, dôležitejšie ale bolo, že sme tam nakoniec predsa len prišli (ó vďaka, že vlak chodí každé 2 hodiny) a veľmi si to užili. Najskôr bola na programe Caravaggiova výstava a po nej sme sa vydali na opačný breh rieky omrknúť rybársku baštu, skvelú architektúru a krásny výhľad na parlament. Počas cesty späť do centra sme celkom vyhladli, a tak sme si to namierili rovno k stánku s hurkou a nejakou to čípoš klobáskou. Hon na dezert bol tiež úspešný, pretože som konečne objavila nejakú súcu vec na vianočných trhoch a síce tramtadadááá makronky! Nevedela som sa rozhodnúť, ktorú ochutnám, no nakoniec to vyhrala (neprekvapivo) ružová a môžem povedať, že bola skvelá! Malinová s mascarpone plnkou, omnomnom, hneď by som si ju dala aj teraz. Potom sme už iba punčovali, nasávali vianočnú atmosféru, prechádzali a kochali sa svetielkami (ako aj vianočnými výkladmi-ten u Burberry to podľa mňa jednoznačne vyhral) v uliciach. To, že vlak naspäť meškal skoro 2 hodiny je nepodstatné. Viac takýchto dní!
 parka-Romwe / čiapka-F&F / šál,rukavice-H&M

A čo vy? Už máte vianočnú atmosféru? Boli ste omrknúť vianočné trhy?
 Kde sa Vám najviac páčili? A čo hovoríte na Budapešť?

12 thoughts on “vianočná Budapešť…

  1. Budapest je podla mna naozaj krasne mesto, buduci rok sa chystam na trhy aj tam, tento som stihla len bratislavske a viedenske. :) A teda samozrejme krasne fotky, podla mna by z nich nasal vianocnu atmosferu uplne ktokolvek. ;)

    Like

  2. Krásny výletik. Tie zaváraninové svetlá nemajú chybu :D Piatok sme boli na trhoch v PD, tam to bolo fajn, ale nič moc. V nedeľu sme boli na trhoch u nás v meste tam ešte neboli :) Ale na nejakých takých väčších trhoch som ešte nebola. Vyzerá to lákavo :)

    Like

Napíš komentár