La prisonnière

´Väzenský´ outfit zo sobotňajšej narodeninovej párty.
Pruhovaný sveter a zamrežované okienko vo mne vzbudili potrebu doplnenia ťažkej gule a tabuľky s číslom.
No určite to nikdy nechcem zažiť na vlastnej koži.
I keď pruhované veci nosím fakt rada.
Musím povedať, že išlo hlavne o pohodlie a teplo (keďže v ne/skorých hodinách už nebývajú dvakrát najpríjemnejšie teploty)
Najpohodlnejší mega voľný sveter a kožená bundička splnili svoj účel.
Doplnila som oxfordky a leopardiu šatku.
Myslím, že to k sebe pekne pasovalo.
Chvíľka nostalgie:
Ach áno. Vtedy ešte bol môj foťák medzi živými (alebo aspoň prítomnými).
Nič sa nedá robiť.
Myslím, že je načase trošku sa porozhliadnuť a investovať do niečoho lepšieho.
Ale keďže ja sa v tom v podstate skoro vôbec nevyznám, prosím skúsených o radu.
Čo by ste mi doporučili?
Kompakt? Zrkadlovku?
Aká značka? Typ?
Jasné, že nejdem fotiť nejako extrémne profesionálne.
Ale chcem pekné, kvalitné fotky (podľa možnosti aj video) a zrozumiteľné ovládanie.
A to všetko v rozumnom pomere cena/kvalita.
(zatiaľ som tak zbežne obzerala Nikony-napr.3100)
Aký máte foťák vy? Koľko vás vyšiel? Čo by ste mi poradili? Alebo naopak čo vôbec nie?
Ďakujem za každý jeden názor. ;)

12 thoughts on “La prisonnière

  1. já jsem taky docela dlouho přemýšlela jaký si koupím , měla jsem možnost si koupit levnější zrcadlovku ale řekla jsem si že je mi to zatím celkem na nic , mám kompakt od fujifilmu a fotí krásně ( teda pro mě dostačující ) a jsem totálně spokojená :)

    Like

  2. Tá fotka je brutálne dobrá ! :D
    No, a myslím, že kompakty od fujifilmu ako písala Petul sú dobré. Ja mám teraz Panasonic Lumix, ale nefotí úplne dobre. Tak ten radšej nie.
    Ale ešte aj Olympusy fotia dobre. A keď Nikon, tak som čítala že Nikon kompakty sa neoplatia ani kupovať, keď už tak Nikon zrkadlovku. ;)
    Ja len píšem čo som počula a trocha z vlastnej skúsenosti ;))

    Like

  3. ja som si fotak kupovala asi pred pol rokom a tiez som rozmyslala, ci nie nejaku lacenjsiu zrkadlovku, ale nakoniec som si vybrala kompakt, pretoze ho mozem nosit so sebou a nie je tazky… pri vybere mi celkom poradila tato stranka: http://reviews.cnet.co.uk/cameras-and-camcorders
    inak, ja mam lumix a som s nim celkom spokojna, takze mozno zo zavisi od konkretneho modelu a urcite sa viac oplati kupit ho cez internet, je to o dost lacnejsie :)

    Like

  4. to tričko sa mi páči :) a ja čo som si pozerala nový, tak v Nay také malé digitálne s 12-14 megapixelami v pohode okolo 80 eur aj menej stoja ;)

    Like

  5. outfit v pohode- páči sa mi, čo si urobila s fotkou :)
    no a k foťáku- ja mám kompakt, chcela by som zrkadlovku a veľmi, ale kompakt som zvolila, lebo ho stále nosím so sebou a je to tak jednoducho praktickejšie… btw, mám Sony Cyber-shot s 12.1 megapixlami, no a som spokojná, lebo fotí v pohode :)

    Like

  6. ak sa v tom vôbec nevyznáš zrkadlovku určite nie. ovládanie je zložité spústa gombíkov a koliečok pri zrkadlovkách ide oto že profesionál si to nastavuje všetko sám a nerobí to sám ten foťák takže radšej kompakt. len osobná rada… ja sa v tom vyznám a ked tam mi má kto poradiť so zrkadlovkou. hm čo by som ti tak poradila… asi najlepšie nejaký model panasonic lumix lebo to sú fakt foťáky s ktorými proste nech to dáš cvaknúť komukoľvek výjde z toho ostrá fotka lebo vie rýchlo spracovať obraz ;)

    Like

  7. a neriad sa len tým koľko to má mpx lebo tým sa riadia fakt len poslední laici ;) a fujifilmy sme mali v rodine asi dva alebo tri a všetky mali v niečom dosť veľké nedostatky … vyššiu triedu tých lumixov asi a ked si naklikaš heureka.sk tam je velky prehlad internetových obchodov hlavne tovaru čo v nich maju tak ked si daš foťáky ukáže ti ktoré sú najlepšie. ešte je veľmi dobrý jeden samsung neviem teraz číslo ale fotí veľmi dobre aj v zlých svetelných podmienkach lebo má dobrú svetelnosť. no to si sa teda mala čo spýtať o foťákoch by som tu vedela viesť dlhočizný monológ ale diem sa radšej učiť FJ :D

    Like

  8. Odporučujem ti Kompakt …. zrkadlovka ti bude podľa mňa na nič ak sa vo foťákoch nevyznáš … potom si zbytočne minieš veľa peňazí :) Alebo si skôr kúp neviem ako sa to odborne volá …no proste digitálnu zrkadlovku …nepravú :) také čudo proste …

    Like

  9. ak chceš fotiť len tak netreba ti zrkadlovku..resp. nevyužiješ ju na toto fotenie… to ti bude stačiť nejaka polozrkadlovka alebo kompakt. je to lacnejšie a myslím, že ti to vystačí :)

    Like

  10. a nikon d3100 by som si byť tebou isto nekupovala :D vravím zbytočne vyhodené peniaze..kedže je tam plo gombikov a zložité ovládanie :D
    skus nejaký kompakk :)

    Like

Napíš komentár