ONCE UPON A TIME…

Dnes nastal čas na sľubované fotky z jedného vskutku príjemného popoludnia (teda skôr podvečera až večera..ale to je teraz jedno), ktoré sme strávili trochu netypicky, ale o to viac sme si to užili.
Pár dní pred samotnou akciou mi ocino ukázal pozvánku. Išlo o podujatie v duchu 20-40 rokov, ktoré sa malo konať v parku pri  Budatínskom zámku. Na programe bolo premietanie autentických dobových filmov, retro fotoateliér, swingový koncert a aj dáke občerstvenie. No a vraj dámy i gentlemanmi v dobovom oblečení viac než vítaní.
Tak sme si povedali prečo to neskúsiť.  Však módu týchto rokov máme celkom zmapovanú (o našej rodinnej záľube v zbieraní starých áut-veteránov už asi viete..a s dobou korešpondujúce oblečenie k tomu nepochybne patrí..čiže v tomto smere sme vybavení).
Ja som si ešte do partie zavolala Mirku (ktorej ešte raz ďakujem za skvelú a štýlovú spoločnosť), u nás sme nahodili šaty a potrebné doplnky, namaľovali linky, červené pery  a mohli sme nonšalantne vyraziť do dôb minulých.
Musím povedať, že to bola zábava. Jednoznačne sme boli najautentickejší návštevníci a náležite sme si to užívali. Korzovali (v ten deň som zaradila toto nové slovo do slovnej zásoby) sme po parku, pohupovali sa do rytmu príjemnej muzičky, posedávali na lavičkách, obdivovali mohutné stromy a rozpadajúce sa steny samotného zámoku. K tomu sme si ešte aj pochutnávali nielen na výborných šiškách a štrúdli.
Ale aby ste si nemysleli, že to bolo len tak! V ten deň v parku platili isté pravidlá. Všetci sme si zásadne vykali, každý každému chváli šaty, dámy sa mohli prechádzať iba v sprievode gentlemanov a o tanec s dievčaťom musel mladík dostať povolenie od jej pána otca.
Bola to zábava a rozhodne by som privítala viac podobných príležitostí.
Ale teraz sa nechajte zaplaviť spúšťou fotiek a snáď pocítite aspoň kúsok z tej príjemnej atmosféry.
Áno. Na poslednej som s pánom otcom.
Tak čo hovoríte? Dýchol na vás duch 20tych až 40tych rokov?
Máte skúsenosť s podobnými podujatiami?
Ja musím posledný krát skonštatovať, že to bola naozaj vydarená akcia. Vďaka vám, ktorí ste sa na tom podieľali.
P.S: A dokonca sa fotka nás troch (ja+Mirka+ocino) dostala aj do Žilinského večerníka. Ach..to viete..nie je vôbec ľahký ten život celebrít.

23 thoughts on “ONCE UPON A TIME…

  1. ó bože! tá prvá fotka je dokonalá!! úplne. wow :) super!
    ale všetky sa mi páčia, nuž tá prvá je rozhodne najkrajšia!

    Like

Napíš komentár